Ciudatenia lui Isus

„16. Iată, Eu vă trimit ca pe nişte oi în mijlocul lupilor. Fiţi dar înţelepţi ca şerpii, şi fără răutate ca porumbeii.

17. Păziţi-vă de oameni; căci vă vor da în judecata soboarelor, şi vă vor bate în sinagogile lor.

18. Din pricina Mea, veţi fi duşi înaintea dregătorilor şi înaintea împăraţilor, ca să slujiţi ca mărturie înaintea lor şi înaintea Neamurilor.

19. Dar, când vă vor da în mâna lor, să nu vă îngrijoraţi, gândindu-vă cum sau ce veţi spune; căci ce veţi avea de spus, vă va fi dat chiar în ceasul acela;

20. fiindcă nu voi veţi vorbi, ci Duhul Tatălui vostru va vorbi în voi.

21. Fratele va da la moarte pe fratele său, şi tatăl pe copilul lui; copiii se vor scula împotriva părinţilor lor, şi-i vor omorî.

22. Veţi fi urâţi de toţi, din pricina Numelui Meu; dar cine va răbda până la sfârşit, va fi mântuit.

23. Când vă vor prigoni într-o cetate, să fugiţi într-alta. Adevărat vă spun că nu veţi isprăvi de străbătut cetăţile lui Israel până va veni Fiul omului.

24. Ucenicul nu este mai presus de învăţătorul său, nici robul mai presus de domnul său.

25. Ajunge ucenicului să fie ca învăţătorul lui, şi robului să fie ca domnul lui. Dacă pe Stăpânul casei L-au numit Beelzebul, cu cât mai mult vor numi aşa, pe cei din casa lui?

26. Aşa că să nu vă temeţi de ei. Căci nu este nimic ascuns care nu va fi descoperit, şi nimic tăinuit care nu va fi cunoscut.

27. Ce vă spun Eu la întuneric, voi să spuneţi la lumină; şi ce auziţi şoptindu-se la ureche, să propovăduiţi de pe acoperişul caselor.

28. Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, dar care nu pot ucide sufletul; ci temeţi-vă mai degrabă de Cel ce poate să piardă şi sufletul şi trupul în gheenă.

29. Nu se vând oare două vrăbii la un ban? Totuşi, nici una din ele nu cade pe pământ fără voia Tatălui vostru.

30. Cât despre voi, până şi perii din cap, toţi vă sunt număraţi.

31. Deci să nu vă temeţi; voi sunteţi mai de preţ decât multe vrăbii.

32. De aceea, pe orişicine Mă va mărturisi înaintea oamenilor, îl voi mărturisi şi Eu înaintea Tatălui Meu care este în ceruri;

33. dar de oricine se va lepăda de Mine înaintea oamenilor, Mă voi lepăda şi Eu înaintea Tatălui Meu care este în ceruri.

34. Să nu credeţi că am venit s-aduc pacea pe pământ; n-am venit să aduc pacea, ci sabia.

35. Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, şi pe noră de soacra sa.

36. Şi omul va avea de vrăjmaşi chiar pe cei din casa lui.

37. Cine iubeşte pe tată, ori pe mamă, mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine; şi cine iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine.

38. Cine nu-şi ia crucea lui, şi nu vine după Mine, nu este vrednic de Mine.

39. Cine îşi va păstra viaţa, o va pierde; şi cine îşi va pierde viaţa, pentru Mine, o va câştiga.

40. Cine vă primeşte pe voi, Mă primeşte pe Mine; şi cine Mă primeşte pe Mine, primeşte pe Cel ce M-a trimis pe Mine.

41. Cine primeşte un prooroc, în numele unui prooroc, va primi răsplata unui prooroc; şi cine primeşte pe un om neprihănit, în numele unui om neprihănit, va primi răsplata unui om neprihănit.

42. Şi oricine va da de băut numai un pahar de apă rece unuia din aceşti micuţi, în numele unui ucenic, adevărat vă spun că nu-şi va pierde răsplata.”       Matei 10:16-39

Un lucru care m-a frapat la acest text este duritatea lui Isus. Isus este transant. Nu accepta jumatatile de masura.

Ma intreb cum au primit ucenicii Lui aceste cuvinte transante?! Cum traiesc crestinii de astazi aceste cuvinte…

Isus stia dinainte situatiile prin care vor trece cei ce-I vor purta Numele. Atat de multi crestini au trait pe pielea lor cuvintele Lui, avertizarile Lui. Insa Isus a stiut si sa incurajeze, promitandu-le ucenicilor intarirea Duhului.

Urmarea lui Hristos nu este deloc usoara. Implica renuntari fundamentale, pe care cei mai multi crestini de azi nu sunt dispusi sa le faca. Urmarea lui Hristos implica in primul rand renuntarea la EU. La ceea ce EU doresc, la ceea ce EU sunt, la ceea ce EU pot sa fac, la ceea ce EU visez. In schimb, ni se ofera un nume nou. Un nume din pricina caruia vom suferi. In plus, urmarea lui Hristos implica o rasturnare completa a celui mai moral sistem valoric.

Ciudat, insa Isus ne cere sa-L iubim mai mult decat pe cei mai apropiati oameni din viata noastra. Ne cere sa renuntam la TOT ce este mai scump pentru noi si sa ne luam crucea ca sa-l putem urma.

De ce ar face un Dumnezeu atat de iubitor toate aceste lucruri? De ce nu ne-ar lasa sa traim asa cum ne place, asa cum ne dorim, mai ales daca ceea ce ne dorim nu incalca cu nimic moralitatea?

De ce este nevoie sa suferim pentru Hristos? De ce este nevoie sa ne pierdem viata pentru EL?

Sunt intrebari grele Doamne, trebuie sa recunosti!

Eu insa cred ca prin renuntarea la „noi” ne umplem de „TINE”. Atunci cand „eu” a murit, se naste in noi Hristos. Si cum ne-am putea identifica cu invierea Lui fara sa ne asumam si viata si moartea Lui?

Poate atunci cand vom intelege ca suntem doar calatori in aceasta Vale a Plangerii.. vom intelege ca de fapt nu renuntam decat la niste haine vechi, pentru a ne imbraca in schimb in haine de slava.

Reclame

Un gând despre &8222;Ciudatenia lui Isus&8221;

  1. Da, intr-adevar, privind omeneste, toate acestea par niste „ciudatenii”, dar ai accentuat foarte bine renuntarea la tot pentru EL, pentru ISUS. EL sa fie cel care sa domneasca in viata noastra. Dumnezeu sa te binecuvinteze. Ma bucur ca te-am cunoscut.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s