noua „mea” descoperire: Maica Siluana Vlad

Auzisem de ceva timp, in biserica pe care o frecventez, vorbindu-se cu foarte mult entuziasm despre Maica Siluana, venita de la Craiova. Spuneau cei care au auzit-o ca e o persoana deosebit de interesanta, un adevarat „reformator” al bisericii ortodoxe (reformator poate nu e termenul potrivit…).  Normal ca mi-a trezit interesul, mai ales ca auzisem si de operele ei de misiune, dragostea si blandetea pe care o arata oamenilor si… ca sa fiu sincera pana la capat.. m-a intrigat faptul ca o femeie poate starni atata interes in randul credinciosilor ortodocsi. Ce mai stiam despre ea este ca in tinerete a fost atee… „deplin convinsa” (dupa cum ea insasi a declarat)…, dar intr-un moment al vietii ei Dumnezeu a cercetat-o si a readus-o la Sanul Sau, transformand-o intr-un adevarat marturisitor al Evangheliei.

Pornind de la aceste informatii sumare pe care le aveam despre aceasta maica, marti am participat la una din catehezele pe care ea le tine saptamanal. Si credeti-ma… nu mi-a parut rau! Tot ce am auzit inainte despre ea s-a confirmat, si mai mult.. am descoperit in maica Siluana o femeie de o inteligenta iesita din comun, o persoana erudita,  un observator fin si un orator talentat. Conferinta la care am participat a fost despre „iubirea vrajmasilor” si a avut ca invitati inca 2 preoti care au vorbit si ei f frumos despre acest subiect. Ceea ce mi-a placut foarte mult a fost implicarea audientei in discutii. Oamenii erau incurajati sa-si exprime opiniile, sa povesteasca din experienta personala, creindu-se intr-un mod interesant pt mine, senzatia de comunitate, de familie (desi cei mai multi oameni nu se cunosteau intre ei).

Urmatoarea intalnire va avea loc miercuri (17 dec) la ora 18.00, la Bis. Talpalari (langa Cinema Victoria). Va invit cu toata dragostea sa participati… va garantez ca nu va fi un timp pierdut, ci din contra. De asemenea, tema va fi foarte interesanta: invidia si alte sentimente care rod. Chiar daca nu sunteti niste practicanti ai religiei, aceasta cateheza (cum o numeste maica Siluana) vi se va parea in egala masura interesanta si folositoare.

Sper ca v-am trezit interesul! Eu stiu unde voi fi miercuri seara… dar voi?

Reclame

Un gând despre &8222;noua „mea” descoperire: Maica Siluana Vlad&8221;

  1. Da, tare-i scumpa maica Siluana, draga de ea…
    Abia astept sa o aud din nou!

    Ne vedem acolo deci… Ca eu uitasem daca e miercuri sau joi saptamana asta. Si nea Google m-a adus aici…

    Zi linistitoare sa fie!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s