revolta … ecoul unui strigat

sadchild

Plansul unui copil… e strigatul unui univers care plange.  Plange din cauza pacatelor noastre, plange din cauza indiferentei, plange pentru ca noi nu suntem in stare sa ne ridicam fruntile din pamant si sa privim spre cer.  Oameni mici cu scopuri inguste.  In esenta asta suntem noi. Nu ne pasa decat de noi insine, privim la noi insine cu atata ingaduinta, insa cand cineva ne greseste nu suntem in stare sa iertam.  Ne vedem centrul universului, ne raportam la noi insine de parca totul se invarte in jurul nostru. e atata lume in jurul nostru care moare… e atata suferinta si durere…. in fata noastra, in spatele nostru, oriunde langa noi,  auzim mereu despre razboaie, foamete, abuzuri, inechitate la toate nivelele.  Noi ce facem? Ne acoperim ochii si ne astupam urechile. Ne inchidem intr-un glob de sticla si nu ne uitam decat la noi.

de ce?…. de ce nu realizam ca suntem responsabili pt lumea care ne-a fost incredintata? De ce suntem atat de indiferenti? De ce nu ne mai sensibilizeaza plansul infundat al unui copil obligat sa cerseasca, umilit si abuzat? De ce nu sensibilizeaza suferinta femeilor care indura in familii batai si amenintari? De ce nu ne sensibilizeaza sa auzim de miile de oameni care mor de foame zilnic? sau chinuiti de boli groaznice? De ce nu ne mai intristeaza soarta unui batran ajuns singur si fara speranta? De ce nu suntem in stare sa ne ridicam fruntile din pamant? priviti in jurul vostru!
De ce oamenii dau mereu vina pe Dumnezeu cand de fapt noi suntem singurii responsabili pt ce se intampla in jurul nostru? Nu stim sa mai pastram nimic…. ne batem joc de umanitate, ne batem joc de mediul inconjurator, ne batem joc de propriile noastre persoane intr-o goana  dupa vant…

Reclame

6 gânduri despre &8222;revolta … ecoul unui strigat&8221;

 1. Hei, ce i-ai facut…?:) E prea… stramt, ca poarta raiului 🙂
  Imi place culoarea insa si florile si fluturii…
  Si mai ales inimioarele imi plac:)
  Sa fie intr-un ceas bun. Un sfarsit e un inceput…

 2. don’t like it? intreb la modul cel mai serios. am schimbat fontul pt ca simteam ca blogul meu are nevoie de primavara 🙂 desi recunosc, rozul nu e chiar culoarea mea preferata. Dar e primavara…. asa ca avem dezlegare la toate culorile posibile 🙂 O primavara frumoasa ingere!

 3. Ba da imi plac culorile exotice (mov, violet, roz), chiar imi place, dar obisnuit fiind cu textul pe tot ecranul… 🙂 necesita putina focalizare.
  Imi place cum scrii, mi-a placut de la inceput 🙂
  Poate ar trebui sa pui mai putine ghilimele…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s