end.

E uimitor cum se poate schimba viata intr-un singur moment. Uneori cu voia ta, alteori fara sa realizezi, te trezesti intr-o noua dimensiune, necunoscuta si infricosatoare la inceput prin faptul ca nimic nu ti-e familiar. mi s-a intamplat de cateva ori vara aceasta sa simt ca universul meu se intoarce la 180 de grade. E ciudat cum Dumnezeu ne testeaza uneori devotamentul fata de El permitand anumite lucruri in viata noastra, lucruri care ne coplesesc, dar cer o incredere completa in dragostea Lui.

 Uneori trebuie sa renuntam la anumite lucruri, sau la anumiti oameni, ca sa putem avansa in umblarea cu El. Cred ca asta este proba de foc. proba la care eu am picat de cele mai multe ori. De prea multe ori mi-am dorit sa nu pierd nimic… sa nu pierd nimic din ce credeam eu ca-mi ofera echilibru, stabilitate. M-am agatat cu tot ce am putut, uneori de vant… pentru ca apoi vantul sa-mi joace atatea feste, si sa ma poarte prin locuri straine pe care nu doream sa le cunosc.  De atat de multe ori am ales gresit, crezand ca iubirea poate schimba totul, crezand ca dragostea mea va compensa tot ce lipseste.

 Acum stiu ca tot ce nu e transformat de El, e doar un kitsch, o imitatie imperfecta si dureroasa a ceea ce ar fi putut fi o capodopera …

Reclame

Un gând despre &8222;end.&8221;

 1. ..”Pentruca oricine va vrea sa-si scape viata, o va pierde; dar oricine isi va pierde viata pentru Mine, o va castiga!”..
  Cuvinte pline de adevar!
  Pierzindu-ne „viata” ajungem sa castigam adevarata Viata!
  Neil T Andersen spunea:
  „Despărţit de Dumnezeu, omul încearcă în zadar să găsească sensul şi scopul vieţii prin existenţa sa fizică. El devine propriul său dumnezeu, la scară mică, trăsăturile vieţii sale fiind mândria, exaltarea propriei persoane şi independenţa faţă de Dumnezeu, care L-a creat. ‘Eu îmi voi alege scopul, îmi voi crea propria mea identitate, voi trăi cum îmi place’,.. afirmă el cu încredere.Lepădarea de sine nu este jertfirea de sine. Fiecare student, atlet sau membru al unei secte practică jertfirea de sine, abţinându-se de la a consuma substanţe dopante şi de la activităţi care l-ar putea împiedica să-şi atingă scopul. Problema e că scopul final al jertfirii de sine este promovarea propriei persoane: primirea unei note bune, doborârea unui record, obţinerea unui statut şi recunoaşterea meritelor personale.
  Isus vorbea de jertfirea de sine în esenţiala bătălie a vieţii: lupta pentru tron, bătălia pentru cine este dumnezeu de fapt în viaţa unui om. Până când nu renunţăm la ceea ce nu a fost niciodată menit să fie al nostru, adică la rolul de dumnezeu al vieţilor noastre, nu vom avea deloc pace cu noi înşine şi cu Dumnezeu şi nu vom fi niciodată liberi…sufletul tău nu a fost conceput să fie stăpân!
  Crucea pe care trebuie să o luăm în fiecare zi nu este crucea noastră, ci crucea lui Hristos. Datorită crucii, noi suntem îndreptăţiţi şi sfinţiţi.A ne lua crucea în fiecare zi înseamnă a recunoaşte în fiecare zi că îi aparţinem lui Dumnezeu.
  Atunci când luăm crucea, afirmăm că identitatea noastră nu se bazează pe existenţa noastră fizică, ci pe relaţia noastră cu Dumnezeu.
  A căuta să biruieşti sinele prin eforturi personale este o luptă fără speranţă. Sinele nu va putea niciodată să lucreze împotriva sinelui, pentru că un sine independent, motivat de firea pământească, încă mai vrea să fie Dumnezeu.
  Sacrifică viaţa de acum pentru cea viitoare!
  Dacă vrei să-ţi salvezi viaţa pământească (viaţă care îşi află identitatea şi valoarea în poziţii sociale, titluri, realizări, averi şi bunăstarea lumii), o vei pierde.In cel mai bun caz poţi avea aceste valori vremelnice pe durata acestei vieţi, dar vei pierde totul în ce priveşte veşnicia. Mai mult, toate eforturile tale de a poseda aceste comori pământeşti te vor face să pierzi tot ceea ce poate fi al tău în Hristos. Dacă ţinta ta este lumea aceasta, asta-i tot ce vei obţine, iar în cele din urmă o vei pierde şi pe ea. Dacă ţinta ta este lumea viitoare, Dumnezeu îţi va da în plus şi viaţa de aici. Pavel a făcut o declaraţie asemănătoare: „Căci deprinderea trupească este de puţin folos, pe când evlavia este folositoare în orice privinţă, întrucât ea are făgăduinţa vieţii de acum şi a celei viitoare” (1 Timotei 4:8).
  Sacrifică plăcerea pentru lucruri pentru a câştiga plăcerea pentru viaţă!
  In ce îţi investeşti cea mai mare parte din timpul, din energia şi din banii tăi: în strădanii ce urmăresc scopuri temporare sau în acţiuni ce vor avea consecinţe eterne? De cele mai multe ori scopul principal al oamenilor decăzuţi este să fie fericiţi în ceea ce îi aseamănă cu animalele, decât să fie binecuvântaţi făcându-se copii ai lui Dumnezeu.
  Sacrifică efemerul pentru a câştiga eternul!
  Minciuna fundamentală a lui Satan este aceea prin care te convinge că poţi să fii stăpân peste viaţa ta, iar robia finală este să te determine să trăieşti ca şi cum minciuna lui ar fi un adevăr. Oricând trăieşti fără să-ţi recunoşti dependenţa de Dumnezeu, concentrându-te asupra ta însuţi şi nu asupra crucii, preferând valorile temporare, şi nu cele eterne, Satan are de câştigat. Soluţia pe care o dă lumea acestui conflict de identitate este să dea cât mai multă importanţă sinelui, în acelaşi timp lipsindu-L pe Dumnezeu de ocazia de a-şi lua locul ce i Se cuvine, de DOMN si REGE.”

  Acestea au fost doar cateva din ideile frumoase pt viata ale lui Neil. Pe mine m-au incurajat mult si m-am gandit sa le las aici pt tine,..si pt oricine altcineva care considera ca ii vor putea ajuta sa se „regaseasca”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s