Repere: parintele Viorel

poza din tabara de la Varatec (2004)

Haideti sa vorbim despre repere. despre ce ne ghideaza in viata, despre ce ne-a format ca oameni.

 Incep eu:  dupa cateva ore petrecute la Hirlau alaturi de  comunitatea mea, imi vine sa povestesc tuturor despre una din persoanele pe care le consider repere pentru viata mea. E vorba de „parintele”.  Parintele, pe numele lui Dimitriu Viorel, este unul din putinii preoti pe care-i cunosc ca fiind cu adevarat „nebuni pentru Hristos”.

Ah.. omul asta sparge toate tiparele! Sunt atat de multe de spus despre el. Despre nebunia de a renunta la formalism si la ritualism gol (lipsit de esenta), despre curajul de a spune oamenilor adevarul in fata, chiar daca de multe ori adevarul doare, despre indrazneala de a descoperi la lumina toate neregulile care bantuie astazi biserica, dar mai ales despre puterea cuvantului, predicarea pocaintei neintrerupte si a schimbarii vietii.

Parintele ne cheama pe toti la Methanoia, ne cheama sa traim un crestinism „de geniu”, sa fim eroi ai credintei! Daca ceea ce cautati este un preot care sa va mangaie mereu pe crestet si sa va faca sa va simtiti confortabil cu starea voastra actuala, atunci va sfatuiesc sa-l ocoliti pe acest preot! Parintele nu e un om usor de suportat. A fost mereu un tepus in coasta si continua sa fie pentru multi. Daca sintagme ca: pocainta, calea stramta, luarea crucii, nastere din nou, crestinism de geniu, vi se par cuvinte prea grele si prea indepartate, atunci din nou… feriti-va de omul acesta! In fata parintelui rezista doar oamenii care nu se multumesc cu firmituri. Nu ma refer la oameni perfecti!  NU! Nu este nici macar un om perfect in biserica noastra. Ma refer doar la oameni care cauta cu adevarat, oameni care s-au saturat de o credinta caldicica, oameni care vor sa cucereasca Imparatia Cerurilor cu tot dinadinsul….   Da, astfel de oameni avem in biserica si sunt atat de mandra si de fericita ca ma pot bucura si eu alaturi de ei!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s