Zi de Florii…

Duminica de florii. Isus intra in Ierusalim, este asteptat de gloate ca un mare imparat. In mod normal, „primirea” aceasta ar bucura pe oricine. Dar nu pe Isus. Ii vad chipul, melancolic si trist. Merge prin multimea de oameni, pe magarusul lui, si zambeste ironic in sinea Lui. In mai putin de o saptamana, aceeasi oameni vor striga turbati: „Rastigneste-l! Sa se rastigneasca!”. Si Hristos stia acest lucru prea bine.

Desi intreaga crestinatate celebreaza Floriile ca zi de mare bucurie, eu am vazut mereu Floriile ca reprezentand inceputul sfarsitului ce va aduce un nou Inceput. Hristos intra in Ierusalim constient fiind ca ii este dat sa bea paharul pana la fund. Nimeni nu l-a inteles. Poate doar Maria, cea care cu o zi inainte ii stergea picioarele cu podoaba capului ei. O singuratate coplesitoare, in care se pierd toate singuratatile noastre.

Hristos, Regele Universului, incaleca un umil magarus. Gloatele sunt exaltate, vazand in Isus implinirea profetiei despre Rascumparator. Dezamagiri de ambele parti. Hristos n-a fost Acela pe care-l asteptau EI. Iar ei, peste cateva zile, il vor rastigni ca pe un nenorocit.

Ma intreb in nevazut, cum se traiau aceste evenimente… Ii vad pe ingeri cutremurandu-se. Dumnezeu-Cuvantul, Cel care a existat inainte de toate si prin care s-au creat toate, se oferea pe Sine Insusi ca Solutie pentru dreptatea lui Dumnezeu. Judecata Domnului care trebuia sa cada asupra omului, s-a revarsat in intregime asupra singurului Om care nu avea nevoie de judecata: Hristos, Om-Dumnezeu.

Mi-e teama ca nu voi reusi sa cuprind nici pana la sfarsitul vietii adancimea, maretia, complexitatea acestui gest. Pot doar sa cad in genunchi in fata Mielului si sa-i soptesc un prea sec Multumesc…

Multumesc pentru ca nu ai luat cale intoarsa, multumesc pentru ca ai intrat in Ierusalim, orasul suferintelor Tale, iti multumesc pentru ca ai ales sa porti povara pacatelor mele pentru ca eu sa pot ridica ochii si sa indraznesc sa spun: „Ava!” adica „Tata!”…

Reclame

2 gânduri despre &8222;Zi de Florii…&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s