Meditand la Craciun…

Dragii mei, în dar de Crăciun vă ofer cu drag o meditație asupra semnificației Crăciunului, care pe mine m-a ajutat să-mi ridic gândul mai presus de partea comericală a acestei sărbători. Vă doresc tuturor ca Isus să se nască și să crească în inima voastră azi și în fiecare zi a vieții voastre!

Astăzi celebrăm un eveniment impresionant. Pentru un moment să ne imaginăm toată apa mării, pusă într-un glob… De fapt, Dumnezeu, care este veşnic şi infinit, s-a făcut un prunc mic şi s-a născut într-un loc pe care nimeni nu şi-l imagina.

Aceasta este o dovadă a iubirii atât de mari pe care o are Dumnezeu. El s-a apropiat de noi, a luat iniţiativa şi astăzi ne amintim că ne dăruieşte prezenţa sa veşnică în lume şi în mijlocul fraţilor noştri.

Pentru aceasta, în această noapte de Crăciun, în lungul şi în latul lumii sunt celebrări care indică că suntem bucuroşi, că sărbătorim iubirea lui Dumnezeu, multe familii se reunesc în casele lor, în unele părţi va fi belşug de bucate, pentru toţi va exista un cadou. Însă pentru un moment să ne întrebăm: ce se va întâmpla cu aceia care nu au familie, sau resurse economice pentru cadouri, sau care nu au mâncare pentru această noapte, cum celebrează Crăciunul?

Un moment care ne poate ajuta să reflectăm asupra acestei întrebări este acela în care lui Iosif și Mariei, chiar în momentul aducerii pe lume a Pruncului, le-a fost negată o locuinţă în diferite locuri şi pentru aceasta au petrecut noaptea într-un grajd. Aşadar, care este sensul Crăciunului? Este foarte simplu. Crăciunul este Isus. El este cadoul cel mai important pentru că ni l-a oferit Dumnezeu Tatăl nostru (In 3,16), El este cea mai bună hrană (In 6,35), El este cel mai bun prieten (In 15,15) şi, mai mult, acest cadou preţios niciodată nu se strică sau nu se termină, ci rămâne pentru totdeauna.

Însă ce se va întâmpla în ianuarie, când totul se termină? Când luminile şi decoraţiunile se împachetează? Nu putem să-l împachetăm pe Isus! Nu putem permite să se umple de praf „spiritul nostru de Crăciun” până anul viitor. Acest prunc care s-a născut în mine, trebuie să-l alimentez, să-l îngrijesc, să-i permit să crească, să-l îmbrăţişez, să-i dau iubire şi mai ales să nu-l uit niciodată.

Iubiţi fraţi, s-a născut Mântuitorul nostru, prietenul nostru Isus şi pentru aceasta trebuie să fim bucuroşi. Nu poate să aibă loc tristeţea când tocmai s-a născut viaţa; aceasta care alungă teama, care ne dă bucuria de a şti că vom trăi pentru totdeauna.

Nimeni nu trebuie să se simtă departe de această bucurie, toţi împărtăşim motivul acestei emoţii, până şi îngerii celebrează acest eveniment. Pentru aceasta, astăzi invitaţia este de a aduce mulţumire lui Dumnezeu pentru iubirea sa veşnică, de a înălţa glasurile noastre pentru a-l lăuda şi a-l preamări pe Isus, acest prunc care aparent este aşa de slab, însă toată puterea lumii se află în El.

Să fie astăzi ocazia în care să  ducem această bucurie a Crăciunului celor care nu vor avea pâine pe masă în această noapte, sau celor care nu vor primi afectul unei familii, dar mai ales celor care nu-l au pe Isus. Să mergem în întâmpinarea lor, să vorbim despre această mare minune pe care an de an o amintim, şi să nu permitem ca să se transforme într-un obicei și nici ca trăirea acestei minuni să fie împachetată în cutii împreuna cu decoraţiunile, ci, dimpotrivă, să fie o palpitaţie constantă pe durata întregului an.

Acum să ne întrebăm:

Am făcut din Crăciun un obicei de rutină pe care îl repet în fiecare an? Care va fi cadoul pe care-l voi oferi lui Isus la naşterea sa? Cum pot duce această mare veste la fraţii care nu o cunosc? Simt bucurie adevărată pentru naşterea lui Isus în mine?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s