Thank God I’m a woman!

De cand eram inca un copil ma ofticam in sinea mea ca sunt fata si nu baiat. Mereu am crezut ca este mult mai usor sa fii baiat, iar dupa ce l-am cunoscut pe Dumnezeu am resimtit si mai tare parerea asta de rau. Ca deh.. oricat de mult mi-as fi dorit sa ma fac „poapa” era imposibil (pe vremea aia nu stiam ca la anglicani se poate). M-am consolat in timp cu ideea, gandindu-ma ca pot totusi sa slujesc, desi de pe pozitii „inferioare”. Visul meu de a pastori era clar imposibil, dar ma consolam ca macar misionara pot sa fiu, fara sa fie vreo problema ca sunt fata si nu baiat.

Slava Domnului, cu timpul, am mai crescut in minte si am inceput sa vad si din avantajele pe care mi le ofera statutul de femeie. Am inceput sa inteleg macar putin care este rolul nostru, de femei, in lucrare si ca nu este nici pe departe un rol de inlaturat. Istoria a dat omenirii sute de sfinte femei care au impresionat prin modul lor de traire, prin opere marete, prin ravna in rugaciune si in slujirea celorlalti. Cu cat am inceput sa cunosc mai multe astfel de femei, cu atat am inceput sa ma simt mai privilegiata pentru ca eu sunt la randul meu o femeie in devenire.

Si toata lunga asta introducere serveste scopului real al acestui „articol”. Vreau sa va prezint o carte superba pe care am citit-o de curand. Se numeste Feminitate pusa deoparte si este scrisa de o autoare americana (Leslie Ludy). Daca va ganditi ca e o alta carte de duzina, scrisa in dulcele stil american care nu vrea sa supere pe nimeni, va inselati! (asa ma gandeam si eu inainte sa o citesc). Inca de la inceput o sa va surprinda forta si caracterul acestei carti. Nu ofera un mesaj usor de primit. E o carte care se adreseaza femeilor cu adevarat curajoase, capabile si doritoare sa schimbe lumea.

Cartea este scrisa in cel mai pur spirit al Evangheliilor, descoperind Planul Sfant si nespus de frumos pe care Dumnezeu il are cu fiecare femeie. Ma simt mai onorata si mai binecuvantata ca oricand ca Domnul m-a creat sa fiu o femeie pusa deoparte. E o mare cinste sa inteleg ce plan extraordinar are Domnul pentru viata mea,  sa inteleg care este „tiparul” adevaratei feminitati, care nu se estompeaza odata cu varsta, care nu are nevoie sa fie mereu recucerit si reconfirmat in functie de cum se schimba moda. Noi toate avem posibilitatea sa fim acele femei stralucitoare, frumoase si puternice, cum am visat dintotdeauna sa fim, care pot ridica un Cer intreg in aplauze! Trebuie doar sa indraznim sa ne separam de modelul propus de cultura noastra (care propune acea feminitate obisnuita, superficiala si egocentrica, aflata in permanenta in cautare de placeri si de aprobarea barbatilor) si sa ne dorim mai mult decat orice, ca relatia profunda pe care o avem cu Regele regilor sa transforme fiecare aspect al vietii noastre: de la modul in care ne raportam la barbati, pana la punctul central si directia vietilor noastre.

Ne este prezentat un model de viata alternativ, contrar modelului propus de societatea moderna. Nu o sa regasiti idei din Cosmopolitan despre cum sa deveniti mai sexy in 50 de pasi sau cum sa-l cuceriti pe cel mai „hot” tip din preajma voastra. Insa indraznesc sa spun cu toata convingerea, ca modelul propus de Leslie Ludy (si in fond proiectat din vesnicii de Dumnezeu) este de mii de ori mai atragator, mai provocator si mai transformator decat orice am auzit pana acum.

Fara sa ma mai lungesc inutil, va provoc sa procurati si sa cititi cartea aceasta (eu sunt dispusa sa o imprumut oricui), permitand adevarurilor descrise in aceasta carte sa va transforme in adevarate femei, puternice si biruitoare prin El!

Feminitate pusa deoparte

 

 

6 gânduri despre &8222;Thank God I’m a woman!&8221;

  1. haha… pai nu ar fi o idee rea sa o citesti tu si sa ne povestesti daca merita citita :P. desi, eu nu am nici un dubiu ca e o alta carte de calibru care poate aduce multa lumina celor care o citesc cu mintea si cu sufletul. Har si pace!

  2. Mi-a placut tare mult articolul,este ca o mangaiere pentru sufletul fiecarei femei!…si cei 50 de pasi mentionati sunt foarte tari FRATE:-)) VREAU SI EU CARTEA URGENT SOS!!! Pupici

    • Mai Simonica, sa dea Domnul ca amandoua sa devenim femei biruitoare, care pot schimba lumea. Potential avem :P. Si de-abia astept sa ciesti si tu „Feminitate…”, nu am nici un dubiu ca-ti va placea!
      Te imbratisez!

      • Buna,
        Imi place foarte mult articolul tau, as vrea si eu cartea, te rog! Pare foarte interesanta! 🙂

      • Buna. Ma bucur ca ti-am starnit interesul. Cartea este imprumutata unei colege de facultate, dar dupa ce o primesc inapoi ti-o pot imprumuta cu draga inima. Acum depinde si daca suntem din acelasi oras 😀
        Te mai astept „in vizita”! 🙂

Lasă un comentariu